Stoc Cafea Prajita / Kg disponibile

Vezi Stoc Cafea Prajita

Cafea Proaspat Prajita PANAMA GESHA La Fortuna – Rainforest (washed) 250g

Te sunam noi? Lasa-ne numarul!
8 %

Cafea Proaspat Prajita PANAMA GESHA La Fortuna – Rainforest (washed) 250g

85.00 lei 78.00 lei

Geisha oferă un nivel ridicat de complexitate, cu un corp delicat aproape de ceai. Boabele sale usor alungite, rezulta intr-o ceașcă distinctă cu arome de flori de iasomie și ciocolată. Soiul Gesha continuă să se distingă ca unul dintre cele mai unice cafele din lume, care câștigă competiții la nivel mondial an dupa an. Panama Gesha este o cafea unica, extraordinara, care e o experienta de neuitat pentru orice iubitor de cafea.

Poate fi livrata boabe sau macinata (ibric, espresso, filtru sau brew).
Costuri livrari Curier: 13.00 lei
Livrare gratuita la comenzi de 100 Lei.

Stoc epuizat

Adauga in Wishlist
Adauga in Wishlist
Categorie:

Unii considera Panama locul de naștere al cafelei Geisha. Bineînțeles, soiul Gesha nu a provenit de aici, dar Panama este cu siguranță locul unde a fost cultivat pentru prima dată în scop comercial, făcut cunoscut lumii și unde, cel puțin pentru moment, și-a găsit casa perfectă.
Soiul Geisha a fost introdus în Panama de către Don Pachi în anii 1960, atunci un angajat al Ministerului Agriculturii, care l-a adus din Costa Rica ca un soi cu rezistență la daunatori. Dar arboriicare au rezultat, cu randamentul lor scazut si gustul mediocre al boabelor rezultate, au fost considerati un esec.
Dar apoi soiul a avut șansa de a arăta valoarea adevarata, fiind plantat și cultivat la altitudine mare (în jur de 1.600 m și în sus) și într-un climat și un sol, care ulterior s-au dovedit a fi mediul perfect de crestere pentru soiul Gesha. Ulterior, gesha a început să atraga atenția juratilor și a altor cunoscători internaționali de cafea pentru prima dată la concursul “Best of Panama” din 2004 și continuă să surprindă încă de atunci, cu o aromă și un profil unic in America Latina.
De atunci, din ce în ce mai mulți fermieri încep să crească cafea Geisha in fermele lor. Datorită numeroaselor microclimate menționate mai sus, varietatea gusturilor și a profilelor Geisha produse în Panama este uimitoare.
Planta Geisha este foarte elegantă – crește foarte înaltă și are frunze, cireșe și boabe alungite si de buna calitate.
De fapt, soiul Geisha este o cafea cu adevărat uluitoare!

Cupping Notes: Ric Rhinehart, degustator profesionist de cafea, proprietar al Groundwork Coffee Co. și conducator SCAA, a rezumat experiența de a gusta Panama Gesha Esmeralda Special in 2006 la “Best of Panama” după cum urmează: “Această ceașcă nu numai că are arome care corespund în intensitate si complexitate, dar adăugate într-o aciditate perfect atenuată, un corp solid și o dulceață complexa – au făcut aceasta ceasca, cea mai completă ceașcă de cafea pe care am avut vreodată plăcerea de a gusta.”

Brewing Tips: Cafeaua Geisha are nevoie de cea mai mare atentie atunci când este preparata – nu numai că este una dintre cele mai scumpe cafele de pe piață, dar are atat de mult de oferit incat trebuie sa ii acordati timpul necesar pentru o preparare corecta, pentru a va bucura cu adevarat de complexitatea aromelor ei. Vă recomandăm să pregătiți Panama Gesha la V60 sau Pheonix07.