Stoc Cafea Prajita / Kg disponibile

Vezi Stoc Cafea Prajita

Cafea Proaspat Prajita PANAMA GESHA Volcano Carmen Estate – Rainforest (natural) 250g

Te sunam noi? Lasa-ne numarul!

Cafea Proaspat Prajita PANAMA GESHA Volcano Carmen Estate – Rainforest (natural) 250g

75.00 lei

Geisha este o varietate de culturi de cafea de tip Arabica. Inițial găsit în Etiopia de Muntele Gesha și, prin urmare, numele Gesha, rădăcinile sale sunt din Etiopia. Unul dintre primele experimente de a aduce acest soi din Etiopia a avut loc în Panama și Costa Rica. Provocările în obținerea plantatiilor de Gesha care să crească și să producă boabe de calitate erau imense. Odată ce aceste provocări au fost depășite, rezultatele din ceașcă nu au fost asemănătoare cu nici o cafea gustata vreodata.
Geisha oferă un nivel ridicat de complexitate, cu un corp delicat aproape de ceai. Boabele sale usor alungite, rezulta intr-o ceașcă distinctă cu arome de flori de iasomie și ciocolată. Soiul Gesha continuă să se distingă ca unul dintre cele mai unice cafele din lume, care câștigă competiții la nivel mondial an dupa an. Panama Gesha este o cafea unica, extraordinara, care e o experienta de neuitat pentru orice iubitor de cafea.

Poate fi livrata boabe sau macinata (ibric, espresso, filtru sau brew).
Costuri livrari Curier: 13.00 lei
Livrare gratuita la comenzi de 100 Lei.

Stoc epuizat

Adauga in Wishlist
Adauga in Wishlist
Categorie:

Carmen Estate produce și exportă cafea Arabica de înaltă calitate de peste 50 de ani. Carlos Aguilera este proprietarul la a treia generație a unei singure ferme cu moară de procesare înființata de bunicii săi, Efrain și Carmen Franceschi în 1960.
Carmen Estate produce 1200 de saci (60 kg fiecare) de boave verzi de o calitate unică, crescute la altitudine mare, în fiecare an. Ferma Carmen se plasează în mod constant în top 5 în concursuri de specialitate în fiecare an și înregistrează 91 ca punctaj in scala de specialitate la Coffee Review.
În fiecare an, cireșele de cafea sunt culese manual de către populația indigena Nôbe-Buglé, localnicii sunt instruiti să se recolteze numai atunci când cireșele de cafea sunt roșii, strălucitoare și complet coapte. Cireșele sunt selectate cu grijă și alese manual, lăsând în urmă boabele necoapte care urmează să fie culese mai târziu. Cei de la ferma Carmen acorda grija si atentie fiecarei etape de recoltare și prelucrare pentru a menține rezultate optime.
În fiecare zi, cireșele de cafea coapte si roșii sunt transportate din câmp la moară pentru a fi prelucrate cât mai repede posibil. Folosirea unor cantități mici de apă contribuie la eforturile lui celor de la ferma Carmen în conservarea ecologică. Reziduurile rezultate din procesarea cafelei sunt reciclate în fermă ca îngrășământ organic în loc să fie eliberate în mediu.

Cupping Notes: corp plin, note de caramel, miere si ciocolata, post gust fructat.

Brewing Tips: Cafeaua Geisha are nevoie de cea mai mare atentie atunci când este preparata – nu numai că este una dintre cele mai scumpe cafele de pe piață, dar are atat de mult de oferit incat trebuie sa ii acordati timpul necesar pentru o preparare corecta, pentru a va bucura cu adevarat de complexitatea aromelor ei. Vă recomandăm să pregătiți Panama Gesha la V60 sau Pheonix07.