Stoc Cafea Prajita / Kg disponibile

Vezi Stoc Cafea Prajita

Cafea Proaspat Prajita PANAMA GESHA La Fortuna – Rainforest (natural) 250g

Te sunam noi? Lasa-ne numarul!

Cafea Proaspat Prajita PANAMA GESHA La Fortuna – Rainforest (natural) 250g

75.00 lei

Geisha (originea spaniolă a cuvântului Gesha) este o varietate de culturi de cafea de tip Arabica. Inițial găsit în Etiopia de Muntele Gesha și, prin urmare, numele Gesha, rădăcinile sale sunt din Etiopia. Unul dintre primele experimente de a aduce acest soi din Etiopia a avut loc în Panama și Costa Rica. Provocările în obținerea plantatiilor de Gesha care să crească și să producă boabe de calitate erau imense. Odată ce aceste provocări au fost depășite, rezultatele din ceașcă nu au fost asemănătoare cu nici o cafea gustata vreodata.
Geisha oferă un nivel ridicat de complexitate, cu un corp delicat aproape de ceai. Boabele sale usor alungite, rezulta intr-o ceașcă distinctă cu arome de flori de iasomie și ciocolată. Soiul Gesha continuă să se distingă ca unul dintre cele mai unice cafele din lume, care câștigă competiții la nivel mondial an dupa an. Panama Gesha este o cafea unica, extraordinara, care e o experienta de neuitat pentru orice iubitor de cafea.

Poate fi livrata boabe sau macinata (ibric, espresso, filtru sau brew).
Costuri livrari Curier: 13.00 lei
Livrare gratuita la comenzi de 100 Lei.

Stoc epuizat

Adauga in Wishlist
Adauga in Wishlist
Categorie:

Metoda “natural” este una preferată de cultivatori în majoritatea regiunilor producătoare de cafea din lume. Este nevoie de mai puține echipamente si de mai putina apa, iar metoda dateaza din zilele în care cafeaua a fost inițial cultivată și recoltată în Etiopia.
Cireșele de cafea recoltate sunt sortate in functie de maturitatea lor și curățate pentru a elimina orice urma de pamant, pietre sau ramuri care ar fi putut fi colectate în timpul culegerii. Acest proces poate fi realizat manual, deși, în majoritatea cazurilor, este facut printr-o metoda care implica curatarea cafelei intr-un rezervor de apă.
Cireșele de cafea sunt apoi intinse pe rafturi de uscare sau “paturi africane” și lăsate la soare. Ele sunt intoarse regulat si intinse cu atentie pentru a se asigura că fiecare cireșa de cafea se usucă uniform. În funcție de vremea locală, acest proces de uscare poate dura până la patru săptămâni pentru a atinge nivelul de umiditate dorit de 10-12%. Unele plantații vor completa procesul de uscare la soarelui cu uscarea mecanică pentru a atinge nivelurile de umiditate necesare într-un ritm mai rapid și cu un rezultat mai controlat.
Cireșele trebuie monitorizate cu atenție pe măsură ce acestea se usucă, pentru a preveni supra-uscarea – boabele uscate devin fragile și se poate rupe, ceea ce le face improprii spre vânzare. Cafeaua care nu a fost uscată în mod adecvat poate cădea pradă diferitelor bacterii și ciuperci care se dezvoltă pe boabele umede. După ce cireșele se usucă până la nivelul de umiditate corect, acestea se păstrează și se odihnesc până la 90 de zile până când sunt ambalate pentru transport.
Ferma La Fortuna utilizează această metodă naturală de procesare care se aliniază cu angajamentul lor față de producția sustenabila de cafea. Credem că această metodă de prelucrare are ca rezultat o cafea superba Panama Geisha și un profil al aromelor excepțional.

Cupping Notes: gust curat, consistent, corp mediu, aciditate medie, note placute de citrice / lămâie / portocala și note de ciocolată.

Brewing Tips: Cafeaua Geisha are nevoie de cea mai mare atentie atunci când este preparata – nu numai că este una dintre cele mai scumpe cafele de pe piață, dar are atat de mult de oferit incat trebuie sa ii acordati timpul necesar pentru o preparare corecta, pentru a va bucura cu adevarat de complexitatea aromelor ei. Vă recomandăm să pregătiți Panama Gesha la V60 sau Pheonix07.