Stoc Cafea Prajita / Kg disponibile

Vezi Stoc Cafea Prajita

Cafea Proaspat Prajita Nepal Mt. Everest Supreme 250g

Te sunam noi? Lasa-ne numarul!
16 %

Cafea Proaspat Prajita Nepal Mt. Everest Supreme 250g

45.00 lei 38.00 lei

Regatul Nepal este o țară multiculturală adânc înrădăcinată în tradițiile sale și renumită pentru munții ei magnifici si aerul pur. Cultivata organic, cafeaua noastră Nepal Mount Everest Supreme are o aromă rafinată, un corp grozav și o aciditate bună.
Nepal Mt. Everest Supreme este cea mai nordica cafea cultivata din lume. Suntem importatorul exclusiv in Romania al acestei cafele extrem de rare. Acest soi Caturra Arabica este cultivat de Plantec Coffee Estate, o plantație mică în districtul Nuwakot. Situat la poalele lanțului de munte Ganesh Himal, este cultivat la aproximativ 100 km de Mt. Everest. Plantați într-una din puținele regiuni de la această latitudine protejate de îngheț, apele curgătoare ale râului Trisuli dau viata zonei, pe cand aerul pus al Nnepalului dau o claritate exceptionala cafelei cultivate.
USDA Certified Organic, proprietarii de plantației au au facut multe eforturi pentru a utiliza compost local și tehnici agricole durabile pentru a crea o cafea cu adevărat etică si organica. Boabele de cafea cultivate la umbra sunt sortate manual și uscate exclusiv la soare.
Cafeaua din Nepal are note dulci spectaculoase de nuga, ciocolata si fructe proaspete rosii. Cu o aciditate scăzută și un corp plin, cremos, această cafea este o experiență unica de cafea de specialitate.

Poate fi livrata boabe sau macinata (ibric, espresso, filtru sau brew).
Costuri livrari Curier: 13.00 lei
Livrare gratuita la comenzi de 100 Lei.

În stoc

Adauga in Wishlist
Adauga in Wishlist

Deși încă nu este considerata ca o cafea gourmet, regiunea Nepal are potențialul de a produce cafea rafinată în anii următori datorită îmbunătățirii metodelor de cultivare și prelucrare. O mai bună coordonare prin intermediul distribuitorilor și al lanțului de aprovizionare duce la o mai mare disponibilitate, dar cafeaua Nepal este încă destul de rara pe piata cafelei. În prezent, în Nepal au fost produse aproximativ 517 de tone de cafea în 2015, conform NPCA (Asociația Producătorilor de Cafea din Nepal) – aproximativ 8600 x 60 de kg. Aproximativ 50% din cafea este consumată local.
Cea mai mare parte a cafelei nepaleze este cultivată de fermieri mici, iar randamentul mai mare stimulează acum creșterea producției de cafea Arabica. Nepal are zone în care solul și clima sunt potrivite pentru o cafea extraordinara și există, de asemenea, un număr semnificativ de soiuri de arabica existente anterior care sunt imbunatatile in prezent. Acest efort este condus de Asociația Producătorilor de Cafea din Nepal, care are ca scop unirea micilor fermieri.
Cafeaua de la poalele muntelui Everest este din soiul Caturra (varietate Arabica), care creste in solul bogat de la nord de Kathmandu. Altitudinea la care creste este la aproximativ 2300 de metri deasupra nivelului mării, la poalele munților Ganesh Himal, unde o vale lipsită de îngheț în centura nordică a Nepalului oferă condiții optime de creștere a cafelei. Cele mai bune cafele din Nepal sunt crescute în ferme mici de la inaltime, iar umbra oferita de vegetatia deasa le permite să se maturizeze și să se coacă, dezvoltând arome pline și complexe. Cafeaua din Nepal a fost descrisă ca fiind rustică în ceașcă cu o aciditate scazuta. Din ce în ce mai mult, se utilizează o metodă de procesare semi-washed și se fac progrese în cultivarea și prelucrarea boabelor de cafea pentru a asigura calitatea unor cafele cu adevarat superbe.

Cupping Note: Note subtile de portocale confiate, cacao și note persistente de ghimbir. Delicate note florale care sunt aproape de ceai și hint-uri de iasomie. Solurile virgine din Himalaya ofera arome deosebite, iar aerul pur al Nepalului confera cafelei zaharuri naturale. Aciditate medie curată cu tonuri de vanilie dulce. Extrem de aromat.

Brewing Tips: Corpul neted și cremos și aciditatea medie a cafelei Nepal Mount Everest sunt cel mai bine evidențiate într-un espresso single origin. Dulceața acestei cafele o face perfecta pentru orice rețeta cu lapte, cum ar fi Flat White sau Cappuccino.