Te sunam noi? Lasa-ne numarul!
21 septembrie 2015

Ceai India

India este al doilea cel mai mare producator de ceai din lume si este faimoasa deoarece a fost prima regiune cultivata de ceai din Imperiul Britanic. Traditional, India este cunoascuta pentru ceaiul Assam si ceaiul Darjeeling, insa in prezent tara experimeteaza cresterea mai multor tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul Nilgiri Frost sau Darjeeling Green.
21 septembrie 2015

Cafea Brazilia

Cafeaua a fost adusa in Brazilia din Guyana Franceza in 1727. In timp, Brazilia a ajuns sa fie cel mai mare producator de cafea pentru mai bine de 150 de ani.
21 septembrie 2015

O singura planta, mai multe ceaiuri

Nenumarate feluri de ceai sunt produse si savurate la nivel global. Cu toate ca arata si au gust diferit, toate sunt extrase din frunzele aceleiasi plante versatile, Camellia sinensis.
21 septembrie 2015
contego cafe

Procesarea cafelei. Drumul de la fruct la boaba de cafea

Pentru a ajunge boabe, fructele de cafea trebuie sa fie procesate. Modul in care cafeaua e procesata poate avea efecte drastice asupra cestii rezultate si de aceea se acorda o importanta din ce in ce mai mare acestei etape. Metodele de procesare difera de la tara la tara, dar principalele sunt procesarea cu apa (spalata), honey (semi-spalata/ naturala) si procesarea uscata (naturala).