Stoc Cafea Prajita / Kg disponibile

Vezi Stoc Cafea Prajita
Te sunam noi? Lasa-ne numarul!
15 septembrie 2018

Cafea Cuba

Clima si topografia din Cuba sunt favorabile pentru o cafea cresterea cafelei de buna calitate, iar raritatea sa aduce un plus de valoare acesteia. Cu toate aceste aproducatorii de cafea din Cuba se confrunta cu multe dificultati in productia boabelor de inalta calitate. O alta calitate unica pe care o are cafeaua cubaneza este pamantul in care creste. De multe ori plantatiile de cafea sunt comune sau in aproprierea plantatiilor de tutun cubanez. Lucru care potenteaza in boabele de cafea note clare de tutun intr-o aciditate relative mica si un corp puternic.
11 septembrie 2018

Cafea Decofeinizata Columbia

Metoda Swiss Water de procesare pentru decofeinizare se face in loturi mici și este 100% fara chimicale. SWP folosește un extract de cafea verde (GCE), dezvoltat intern, pentru a absorbi cofeina din boabele verzi de cafea, pana cand raportul dintre compusii solubili din GCE si compusii din cafea ajunge la punctul de echilibru. Cofeina și GCE se strecoara printr-un filtru de carbon pentru a reimprospata GCE, astfel incat sa poata fi refolosit pentru a elimina mai multă cafeina. SWP monitorizează timpul, controleaza temperaturile si verifica nivelurile din fluxul GCE. Rezultatul este de 99,9% cafea fara cafeina
10 septembrie 2018

Cafea Kenya AA Plus

Cunoscuta pentru aroma bogata si constanta, cu o aciditate echilibrata, ca de vin si o arome placute de nectarine si struguri, bobele de cafea din Kenya au un gust distinct, cu note complexe si clare. Kenya AA Plus Mount Kenya selection prajita de Contego Cafe este o cafea perfecta pentru orice pasionat.
8 septembrie 2018

Cafea Indonesia Sumatra Mandheling

Sumatra este a doua cea mai mare insula din Republica Indonezia. Cafeaua Sumatra Mandheling, desi relativ rara, este cultivata pe pantele vulcanice inalte ale Muntelui Leuser, in apropiere de portul Padang, in regiunea Batak din centrul Sumatrei de Vest, la altitudini intre 800 până la 1600 de metri. Metoda naturala de uscare utilizata in productia sa are ca rezultat un corp foarte plin, cu un gust intens, garnisit cu nuante de plante si un after taste usor picant. Cafeaua are o aciditate scazuta si un gust bogat care ramane pe colturile din spate ale limbii. Notele de ciocolata sunt evidente la final.
6 septembrie 2018

Cafea Peru Organic

Cafeaua noastra peruviana organica provine din provincia Chanchamayo, situata in centrul Peru. Se dezvolta la o altitudine intre 1200 - 1350 de metri deasupra nivelului marii. Soiurile sale includ Caturra, Typica, Pache și Bourbon. Fermele aparțin micilor producatori cu doua hectare de teren care genereaza circa 3000 lb. de cafea pe recolta. Aceasta cafea este cultivate la umbra si la altitudini mari pentru a produce boabe mai dense si o caracterizate printr-o ceasca mai mai complexa ca rezultat al procesului de maturare lenta. In plus, producatorii au facut un efort remarcabil pentru a produce boabe de calitate superioara, folosind doar practici agricole sustenabile. Acestea au eliminat orice utilizare a pesticidelor și ingrasamintelor chimice si, in schimb, utilizeaza compost natural. Eforturile lor le-au permis sa devina agricultori certificați organic, un sigiliu de sustenabilitate foarte solicitant.
2 aprilie 2018

Uniunea Europeana adopta primele restrictii in ceea ce priveste acrilamida in cafea

Pe data de 19 Iulie 2017, 28 de reprezentanti ai statelor membre UE au votat in favoarea propunerii inaintate catre Comisia Europeana de a reduce prezenta in alimente a acrilamidei, o substanta cancerigena. Acrilamida este un contaminant, asa cum este definita in Regulamentul (CEE) nr. 315/93 al Consiliului (2), ea este o substanta nociva pentru organismul uman, care apare in produse coapte sau prajite, in special in cereale, cartofi si cafea.
13 martie 2018

3 Cafele cu origini exotice care iti vor face diminetile speciale

Alege din propunerile noastre de mai jos sau experimenteaza-le pe toate pentru a gasi cafeaua potrivita gustului tau. Odata ce incerci cafeaua proaspat prajita, single origin, si care are si o poveste interesanta in spate, cu greu te vei intoarce la gustul banal al cafelei cu care erai obisnuit.
7 martie 2018

Cu ce ne indulcim cafeaua – cele mai bune solutii pentru o ceasca dulce

In ceea ce priveste consumul de cafea, exista doua tabere – cei care prefera cafeaua neindulcita si cei care iubesc un strop de dulce in ceasca lor. Pentru cei din urma am cules cateva idei care vor transforma cafeaua de zi cu zi intr-o adevarata experienta de nuitat. Inlocuieste zaharul cu una din metodele dulci alese de noi si cu siguranta vei gasi o reteta de cafea fix pe gustul tau.
3 august 2016

Coffee science: 4 mituri despre cafea spulberate.

Atunci cand cauti pe Google cuvantul “cafea” esti bombardat cu mii si mii de articole despre acest subiect
15 ianuarie 2016
World Aeropress Championship 2016

World Aeropress Championship 2016

World Aeropress Championship 2016 In luna iunie a acestui an, in Dublin- Irlanda, va avea loc a 9-a editie a World Aeropress Championship. Dar pana la […]
15 ianuarie 2016
Retete Castigatoare de Cocktailuiri cu Cafea

Retete castigatoare de cocktailuri cu cafea

Retete castigatoare de cocktailuri cu cafea Urmarind recomandarile bine cunoscutului Jamie Oliver, cel mai bun cocktail bar din Londra este la American Bar de la hotelul […]
8 ianuarie 2016

Cafeaua prajita si cafeaua verde in detoxifierea de sezon

Cafeaua prajita si cafeaua verde in detoxifierea de sezon
11 noiembrie 2015
With sugar no milk

Coffee Q&A- cele mai frecvente intrebari despre cafea

In media, si mai ales pe internet, circula multe informatii despre cafea si efectul acesteia asupra organismului uman.
1 octombrie 2015

14 Lucruri pe care nu le stiai despre cafea, cu ocazia Zilei Internationale a Cafelei

Pe data de 1 Octombrie e serbata Ziua Internationala a Cafelei,
30 septembrie 2015
Cafea Guatemala

Cafea Guatemala

Cafeaua din Guatemala ofera niste varietati exceptionale de arome locale- de la cele dulci cu note de cacao, la cele citrice si florale cu o aciditate ascutita.
30 septembrie 2015
Cafea Columbia

Cafea Columbia

Cafeaua din Columbia este in general bogata in arome, cu note care variaza de la note dulci, de nuca, sau de ciocolata, la note florale sau fructate, aproape tropicale.
21 septembrie 2015

Ceai India

India este al doilea cel mai mare producator de ceai din lume si este faimoasa deoarece a fost prima regiune cultivata de ceai din Imperiul Britanic. Traditional, India este cunoascuta pentru ceaiul Assam si ceaiul Darjeeling, insa in prezent tara experimeteaza cresterea mai multor tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul Nilgiri Frost sau Darjeeling Green.
21 septembrie 2015

Cafea Brazilia

Cafeaua a fost adusa in Brazilia din Guyana Franceza in 1727. In timp, Brazilia a ajuns sa fie cel mai mare producator de cafea pentru mai bine de 150 de ani.
21 septembrie 2015

O singura planta, mai multe ceaiuri

Nenumarate feluri de ceai sunt produse si savurate la nivel global. Cu toate ca arata si au gust diferit, toate sunt extrase din frunzele aceleiasi plante versatile, Camellia sinensis.
21 septembrie 2015
contego cafe

Procesarea cafelei. Drumul de la fruct la boaba de cafea

Pentru a ajunge boabe, fructele de cafea trebuie sa fie procesate. Modul in care cafeaua e procesata poate avea efecte drastice asupra cestii rezultate si de aceea se acorda o importanta din ce in ce mai mare acestei etape. Metodele de procesare difera de la tara la tara, dar principalele sunt procesarea cu apa (spalata), honey (semi-spalata/ naturala) si procesarea uscata (naturala).