Stoc Cafea Prajita / Kg disponibile

Vezi Stoc Cafea Prajita
Te sunam noi? Lasa-ne numarul!
2 aprilie 2018

Uniunea Europeana adopta primele restrictii in ceea ce priveste acrilamida in cafea

Pe data de 19 Iulie 2017, 28 de reprezentanti ai statelor membre UE au votat in favoarea propunerii inaintate catre Comisia Europeana de a reduce prezenta in alimente a acrilamidei, o substanta cancerigena. Acrilamida este un contaminant, asa cum este definita in Regulamentul (CEE) nr. 315/93 al Consiliului (2), ea este o substanta nociva pentru organismul uman, care apare in produse coapte sau prajite, in special in cereale, cartofi si cafea.
13 martie 2018

3 Cafele cu origini exotice care iti vor face diminetile speciale

Alege din propunerile noastre de mai jos sau experimenteaza-le pe toate pentru a gasi cafeaua potrivita gustului tau. Odata ce incerci cafeaua proaspat prajita, single origin, si care are si o poveste interesanta in spate, cu greu te vei intoarce la gustul banal al cafelei cu care erai obisnuit.
7 martie 2018

Cu ce ne indulcim cafeaua – cele mai bune solutii pentru o ceasca dulce

In ceea ce priveste consumul de cafea, exista doua tabere – cei care prefera cafeaua neindulcita si cei care iubesc un strop de dulce in ceasca lor. Pentru cei din urma am cules cateva idei care vor transforma cafeaua de zi cu zi intr-o adevarata experienta de nuitat. Inlocuieste zaharul cu una din metodele dulci alese de noi si cu siguranta vei gasi o reteta de cafea fix pe gustul tau.
3 august 2016

Coffee science: 4 mituri despre cafea spulberate.

Atunci cand cauti pe Google cuvantul “cafea” esti bombardat cu mii si mii de articole despre acest subiect
15 ianuarie 2016
World Aeropress Championship 2016

World Aeropress Championship 2016

World Aeropress Championship 2016 In luna iunie a acestui an, in Dublin- Irlanda, va avea loc a 9-a editie a World Aeropress Championship. Dar pana la […]
15 ianuarie 2016
Retete Castigatoare de Cocktailuiri cu Cafea

Retete castigatoare de cocktailuri cu cafea

Retete castigatoare de cocktailuri cu cafea Urmarind recomandarile bine cunoscutului Jamie Oliver, cel mai bun cocktail bar din Londra este la American Bar de la hotelul […]
8 ianuarie 2016

Cafeaua prajita si cafeaua verde in detoxifierea de sezon

Cafeaua prajita si cafeaua verde in detoxifierea de sezon
11 noiembrie 2015
With sugar no milk

Coffee Q&A- cele mai frecvente intrebari despre cafea

In media, si mai ales pe internet, circula multe informatii despre cafea si efectul acesteia asupra organismului uman.
1 octombrie 2015

14 Lucruri pe care nu le stiai despre cafea, cu ocazia Zilei Internationale a Cafelei

Pe data de 1 Octombrie e serbata Ziua Internationala a Cafelei,
30 septembrie 2015
Cafea Guatemala

Cafea Guatemala

Cafeaua din Guatemala ofera niste varietati exceptionale de arome locale- de la cele dulci cu note de cacao, la cele citrice si florale cu o aciditate ascutita.
30 septembrie 2015
Cafea Columbia

Cafea Columbia

Cafeaua din Columbia este in general bogata in arome, cu note care variaza de la note dulci, de nuca, sau de ciocolata, la note florale sau fructate, aproape tropicale.
21 septembrie 2015

Ceai India

India este al doilea cel mai mare producator de ceai din lume si este faimoasa deoarece a fost prima regiune cultivata de ceai din Imperiul Britanic. Traditional, India este cunoascuta pentru ceaiul Assam si ceaiul Darjeeling, insa in prezent tara experimeteaza cresterea mai multor tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul Nilgiri Frost sau Darjeeling Green.
21 septembrie 2015

Cafea Brazilia

Cafeaua a fost adusa in Brazilia din Guyana Franceza in 1727. In timp, Brazilia a ajuns sa fie cel mai mare producator de cafea pentru mai bine de 150 de ani.
21 septembrie 2015

O singura planta, mai multe ceaiuri

Nenumarate feluri de ceai sunt produse si savurate la nivel global. Cu toate ca arata si au gust diferit, toate sunt extrase din frunzele aceleiasi plante versatile, Camellia sinensis.
21 septembrie 2015
contego cafe

Procesarea cafelei. Drumul de la fruct la boaba de cafea

Pentru a ajunge boabe, fructele de cafea trebuie sa fie procesate. Modul in care cafeaua e procesata poate avea efecte drastice asupra cestii rezultate si de aceea se acorda o importanta din ce in ce mai mare acestei etape. Metodele de procesare difera de la tara la tara, dar principalele sunt procesarea cu apa (spalata), honey (semi-spalata/ naturala) si procesarea uscata (naturala).